HEDEF YKS 2024 EYLEM PLANI

2023 -2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BATMAN TURGUT ÖZAL KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
   ÜNİVERSİTE HAZIRLIK PROGRAMI YILLIK EYLEM PLANI
EYLÜL
Okuldaki "Hedef 2023" koordinatörünün, kurum mebbis bilgileriyle sisteme kaydının yapılması
Bu işlemden sonra koordinatörün KTS‘ye kendi mebbis bilgileri ile girişinin ve devamında; süreç takibinin koordinatör tarafından sağlanması.
Akademik Takip Kurulunun oluşturulması ve toplantı yapılması.
Üniversite Hazırlık Programı Yıllık Eylem Planının hazırlanması.

EKİM Üniversiteye Hazırlık Programının öğretmen, öğrenci ve velilere tanıtılması.(Afiş, Broşür ve Sosyal Medya çalışmalarının yapılması)
Koçluk Sistemi uygulayan öğretmenlerin belirlenmesi ve uygulamanın başlatılması.
DYK hazırbulunuşluk sınavının uygulanması
DYK kapsamında açılmış derslere ait kurs planları
DYK'ye başvuran öğrenci listesi, kurs açılan sınıf listeleri ve görev yapan öğretmen listesi.
Ekim ayı itibariyle DYK'ye başvuran öğrenci sayılarının sisteme girişinin yapılması.
2022 YKS sınavının 12.sınıflara uygulanması.
Üniversite Hazırlık Programıyla ilgili Afiş Broşür, Sosyal medya çalışmalarının gerçekleştirilmesi.
Performans Değerlendirme Sınavlarının takvimin hazırlanması ve afiş hazırlanarak duyurusunun yapılması ve uygulanması .

KASIM KTS’de belirtilen aylık hedeflerin uygulanması ve sisteme rapor girişinin yapılması.
Öngörülen ara dönem kamp programının planlanması ve imkanlar el verirse uygulanması.
DYK öğrenci memnuniyet anketinin uygulanması.
"Öğrenci Koçluğu"çalışması yürüten öğretmenlerden,"Öğrenci Koçluk Değerlendirme Dosyası" nın alınması.
Okulumuzda yürütülen üniversite hazırlık programıyla ilgili, veli bilgilendirme çalışmasının yapılması.
2023 YKS sınavının 12.sınıflara uygulanması.
DYK'den Sorumlu Müdür Yardımcısı İRFAN BİLMEZtarafından"Hedef 2024" klasörü oluşturularak aşağıdaki dosyaların tutulması

ARALIK Okul Rehberlik Servisi tarafından, DYK'ye katılan öğrencilere yönelik devamsızlık ve üniversite hedefinden uzaklaşma riski taşıyan öğrencilerin tespit edilmesi, Bu öğrencilerin aileleri ile irtibata geçilerek gerekli eylem planının hazırlanması ve uygulanması.
12. sınıf öğrencilerinin yorum ve muhakeme gücünü artırması amacıyla meslek derslerinde MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan meslek dersleri çoktan seçmeli sorularının öğrencilere test şeklinde verilerek”Mesleki Dersleri Soru Çözüm Saati" uygulamasının gerçekleşmesi.
Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün gönderdiği anket uygulamalarının gerçekleştirilmesi.
 Mesleki Rehberlik" çalışmaları doğrultusunda üniversite tanıtımları, alanbilgilendirme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi.
"Kazanım Değerlendirme Sınavı"nın uygulanması ve değerlendirilmesi
Aylık TYT deneme sınavının uygulanması.
DYK'ye katılan öğrencilere vebu kurslarda görev alan öğretmenlere yönelik motivasyon amaçlı gezi, seminer vb. etkinliklerin okul müdürlüğü tarafından planlanması ve uygulanması.
KTS 'de belirtilen aylık hedeflerin uygulanması ve sisteme rapor girişinin yapılması

OCAK  Ara dönem kamp programının gerçekleştirilmesi
Dönem uygulanan "Kazanım Değerlendirme Sınavları”nın analizleri, ağırlıklı ortalamaları, net ortalamaları, vb. düzenlenerek KTS'ye girilmesi.
Mesleki rehberlik kapsamında üniversite gezileri, kariyer buluşmaları,
11. ve 12. Sınıf öğrencilerine motivasyon seminerleri düzenlenmesi.
Üniversite Bölümleri'nin Taban puan ve Başarı sıralamaları ile ilgili öğrencilere doküman paylaşımı yapılması.
 Aylık TYT deneme sınavının uygulanması.

ŞUBAT Türkiye Geneli Kazanım izleme Sınavı uygulamasının gerçekleştirilmesi.
Kamp çalışmalarının (eğer yapılabilirse) değerlendirilmesi, rapor olarak sunulması.
Mesleki rehberlik kapsamında üniversite gezileri, kariyer buluşmaları,
MSÜ (Milli Savunma Üniversitesinin ) sınavına yönlendirme afiş çalışmalarının yapılması.
Üst öğretim sınavlarına başvuru süreciyle ilgili bilgilendirme
Aylık TYT ve AYT deneme sınavının uygulanması.

MART 11. sınıflara yönelik "Seviye Tespit Sınavı"nın uygulanması.
11-15 Nisan ara dönem ”Soru Çözüm Kampı"nın planlanması
Mesleki rehberlik kapsamında, tercih danışmanlığı faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi.
 Türkiye Geneli Kazanım İzleme Sınavı uygulamasının gerçekleştirilmesi
DYK, bir üst öğretime hazırlık çalışmaları, kamplar, toplantılar vb. alanlarda akademik tedbirlerin alınması alınan kararların KTS'ye girilmesi.

NİSAN Mesleki Rehberlik kapsamında Kariyer Buluşmaları,
 Performans Değerlendirme Sınavlarının yapılması.
12.Sınıf Öğrencilerine yönelik "Sınav Kaygısı, sınav stratejileri ve motivasyon " konularında öğrenciler bilgilendirme yapılması.
Aylık TYT ve AYT deneme sınavının uygulanması.

MAYIS Mezun öğrencilerin okula davet edilmesi.
11.sınıflara yönelik öğrenci koçluğu çalışmalarının planlanması.
Aylık TYT AYT deneme sınavının uygulanması.
Yayın: 03.11.2023 - Güncelleme: 03.11.2023 10:05 - Görüntülenme: 31